Събота, 2024-04-20, 11:04 AM
Welcome Гост | RSS

СОУ "Никола Йонков Вапцаров" гр. Силистра

Chat Box
Statistics

Онлайн всички: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Home » 2010 » Май » 9 » Втора работна среща по Проект "Автопортрет. Познавате ли своята дигитална сянка" по програма Коменски
11:15 PM
Втора работна среща по Проект "Автопортрет. Познавате ли своята дигитална сянка" по програма Коменски
  
част от участниците на разходка в крайречния парк на град Силкеборг
 
 
Силкеборг - Ungdomsskole
От 25 до 30 април в град Силкеборг - Дания се проведе поредната среща на участниците в проект "Автопортрет. Познавате ли своята дигитална сянка" по Програма Коменски. В проекта, по който училището ни работи вече втора година, взимат участие училища от Люксембург, Италия, Дания и Германия.
 
първа работна среща
След срещата през месец ноември 2009 година в град Прато - Италия, дойде ред на практическите занятия. В Силкеборг учениците, разделени в три ателиета работиха скулптра, живопис и дигитални техники. Сложиха началото и на творбите, с които през месец май 2011 година ще се експонира изложба в немския град Куксхавен.
в ателието по скулптура
Една от целите, които Проектът си поставя е да накара младите хора да се вгледат в себе си, да изградят умения за самоизразяване и показване на добрите си личностни качества, да да покажат креативността си и артичстични умения. Да покажат пред връстниците си вътрешния си мир, претворен чрез средствата на изкуството и разбира се да подобрят комуникативните си умения. Работният език на проекта е английски, което допълнително стимулира участниците в усвояването на езика.
Една от положитилните страни на подобни проекти е възможността младите хора да попаднат в реални семейства, в бита на приемащата ги страна-домакин. Така най-добре и най-лесно може да бъде опознат другия до теб, да разбереш различията и приликите с него, за да го приемеш с всички етно-културни особености на нацията му.
ателието по скулптура
В Дания нашите ученици имаха възможност отблизо да се запознаят с бита на датските семейства, на които гостуваха, отблизо се запознаха и с образователната система в страната. Културната програма на срещата им даде възможност да се потопят в модерното изкуство на съвременни датски творци чрез посещението в
В музея на модерното изкуство
 
музея за модерно изкуство в град Силкеборг. В него се намира най-пълната колекция от творби на известния Аскер Йорн, един от основателите на групата за модерно изкуство "Кобра". Не липсваха и други забавления, сред които
 
Пред парка Леголенд
посещение в прочутия увеселителен парк Леголанд, както и разбира се прощалното парти, на което свириха много от най-добрите училищни рок-групи на Силкеборг.
През месец ноември т.г. Силистра и СОУ "Н. Вапцаров" ще приемат участниците в проекта на поредната работна среща.
Views: 735 | Added by: elmiranik | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Име *:
Email:
Код *:
Log In
Search
Calendar
«  Май 2010  »
SnMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Entries archive
Site friends

Copyright elmiranik © 2024