Понеделник, 2024-07-15, 3:46 AM
Welcome Гост | RSS

СОУ "Никола Йонков Вапцаров" гр. Силистра

Chat Box
Statistics

Онлайн всички: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Прием в първи клас

ГРАФИК НА ДЕЙНОСТИТЕ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПРИЕМА В ПЪРВИ КЛАС В ОБЩИНСКИТЕ УЧИЛИЩА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. СИЛИСТРА ЗА УЧЕБНАТА 2017-2018 Г. - ТУК

 

 

 

ПРИЕМ 2017-2018 учебна година
 
Уважаеми родители на бъдещи първокласници,
 
Най-важното нещо за едно дете е успешният старт. СОУ "Никола Вапцаров” предлага солидна общообразователна подготовка, атестат за която са отличните резултати, показани от учениците ни на проведените вече четири Национални външни оценявания за ІV клас.
Първи места в Силистренска област и по четирите учебни предмета—Български език, Математика, Човекът и природата, Човекът и обществото.
Децата имат нужда и от сцена за изява на своите таланти. Възпитаниците на нашите паралелки по изкуствата са завоювали над 500 награди на престижни международни и национални конкурси и фестивали. Освен в часовете по задължителноизбираема подготовка, децата имат възможност за творческо развитие и в художествените състави.
В ерата на информационното общество изключително важно е да научим децата как да стигат до информацията и да им дадем инструментариума—информационните технологии. Ние го правим успешно повече от 10години и свидетелство за това са международните и националните призове по информационни технологии, които сме завоювали.
Децата не могат и без приятели. В лицето на своите учители имат не само учител, но и приятел, който ги обича, подкрепя и разбира. Ние работим в тясна връзка с нашите родители и представители на институциите и неправителствените организации в града.
 

 

 

Ето и предложенията ни:

 

1клас

 

а) Разширена подготовка  "Информационни технологии"

 

Първокласниците изучават информационни технологии 2 часа седмично в групи, по учебни програми, утвърдени от МОН. Работи се със специално разработен софтуер, който осигурява усвояване на базисни компютърни компетенции и надграждане на общообразователния минимум по основните предмети—четени, писане, математика, роден край. Работната среда е съобразена с хигиенните изисквания—самостоятелен компютърен кабинет, оборудван с модерни компютри и система за онагледяване на учебния процес. Обучението се води от начален учител—специалист по информационни технологии. Проекто-базираното обучение по информационни технологии дава възможност за развитие на творческите заложби на децата и развитие на уменията им за работа в екип.

 
б) Разширена подготовка  "Изобразително изкуство"

Рисуването е една от най-любимите и забавни дейности за децата от начална училищна степен. Обучението по изобразително изкуство се води в групи от специалист - художник в специално оборудвани ателиета. Творбите си децата излагат в училищни изложби, а придобитите умения и знания им дават възможност за участие в множество национални и международни конкурси. Светът на изобразителното изкуство отваря на малкия ученик нови хоризонти и дава полет на фантазията .

 
в) Разширена подготовка "Музика"

На децата се дава възможност да изучават музика в групи по пеене. Обучението се води от музикални педагози в специални, добре оборудвани музикални кабинети. Придобитите умения и знания се демонстрират в редовни продукции на класовете по музика.

 
г) Разширена подготовка "Хореография" - Класически балет и български народни танци

                  

На децата се дава възможност да изучават класически балет или български народни танци в групи, водени от специалист—хореограф и корепетитор. Обучението се води в климатизирани и специално обордвани зали. Придобитите сценични умения децата имат възможност да доразвиват в Балет "Мечтание” и ФА "Макамлийчета”. Многобройни са изявите на двата състава на силистренска сцена, а за качеството на обучение говорят и десетките призови места от различни конкурси.
 

 

 

И още за организацията на учебния процес:

 

Общообразователната подготовка на първокласниците се води от класния ръководител, на една смяна, в самостоятелна класна стая, в отделен учебен корпус. Учебният процес е организиран целодневно, като за всички класове е осигурена стая за отдих и столова. В училището приключи програмата за реновация на класните стаи, чрез която всички класни стаи са с напълно ново обзавеждане, климатизирани и оборудвани с модерна компютърна и видео техника. В Разширената подготовка на първокласниците е включен и допълнителен час по български език. От втори клас се въвежда обучение по чужд език—английски.

 

 

 
Учители на бъдещите първи класове - Сия Цонева, Тодорка Вълчева, Снежана Кирчева
и учителите в Целодневната организация на учебния ден - Елена Вичева, Надка Петрова, Свилен Стойчев
Заявления за прием се приемат в 213 кабинет на училището при заместник- директор - Я. Пецова
 

 

Log In
Search
Calendar
«  Юли 2024  »
SnMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Copyright elmiranik © 2024