Понеделник, 2024-07-15, 3:38 AM
Welcome Гост | RSS

СОУ "Никола Йонков Вапцаров" гр. Силистра

Chat Box
Statistics

Онлайн всички: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Работа по проекти

 
 
"Мисли позитивно! Действай различно!" е ученически проект по конкурсна сесия "Младежта срещу насилието и наркотиците" на община Силистра.
В проекта участват ученици от 10, 11 и 12 клас, които са модератори на работата в тренинг групите. Той се реализира с финансовата подкрепа на община Силистра, МКБППМН и е базиран на подхода "връстници обучават връстници".В тренинг групите са включени деца от 2 до 4 клас на СОУ "Никола Вапцаров" и като активни участници усвояват умения за решаване на конфликти, посредничество в конфликтна ситуация, развиват чувство на сътрудничество, емпатия, асертивно поведение.
Към дейностите по Проекта се включва и голямата "Сцена на талантите", проведена на патронния празник на училището - 6 декември и обновяването на сцената на концертната зала на училището.
 
 
 
 
 
Двадесет преподаватели от СОУ "Никола Вапцаров" вземат участие в Проект "Квалификация на педагогическите специалисти", съфинансиран от ЕСФ по ОП "Развитие на човешките ресурси".
 1. Насърчаване и подкрепа на професионално развитие на изявени педагогически специалисти по направления
  - Хуманитарни и обществени дисциплини и литературно творчество - Елена Ласкова
  - Изобразително, театрално, танцово изкуство и музика - Дариела Георгиева
 2. Повишаване квалификацията на педагогическите специалисти
  - За работа с деца и ученици със СОП - Мариана Денева, Сия Цонева, Нели Кьосева
  - За оценяване постиженията на учениците - Валентина Митева, Детелина Пецева, Елка Симеонова, Лиляна Николова, Мара Костова, Мариела Тодорова.
  - За превенция на училищното насилие, агресията и други - Йорданка Илиева, Йорданка Радева, Лидия Петрова, Румяна Ковачева, Стоянка Кирилова.
 3. Повишаване квалификацията на помощник-директори и директори - Елмира Николова, Жанет Любенова
 4. Младши учители, главни учители и учители, завърнали се след продължителен отпуск или прекъсване
  - младши учители или завърнали се след продължителен отпуск или прекъсване - Татяна Липкова
  - главни учители - Ясенна Пецова

 

От учебната 2012 - 2013 година СОУ "Н. Вапцаров" работи по Проект "Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на церодневната организация на учебния процес". Като средищно училище ние приемаме ученици от селата Айдемир, Сребърна и Ветрен. Училището разполага със собствен автобус, което гарантира удобното и бързо транспортиране на учениците. Проектът даде възможност в начален етпа да бъде осигурено целодневно обучение за всички 9 паралелки от 1 до 4 клас. Най-малките ни ученици разполагат със самостоятелни класни стаи и с четири отлично оборудвани стаи за занимания по интереси. Това дава възможност за пълноценно обучение и отдих на децата от начална училищна възраст. В прогимназиалният етап целодневното обучение е осигурено чрез функционирането на две групи, осигурени с квалифицирани учители. Обедното хранене на децата става в съвсем нова и отлично оборудвана столова, изградена отново със средства по Проекта.

 

През учебната 2012 - 2013 година СОУ "Никола Вапцаров" спечели проект на стойност 5000 лв, финансиран от Национална кампания  на Министерство на околната среда и водите «ОБИЧАМ ПРИРОДАТА – И АЗ УЧАСТВАМ!». Средствата позволиха да бъде изградена "класна стая на открито - Зелена агора", да бъдат ремонтирани пейките в английския двор на училището и да се облагородят зелените площи в просторния ни двор. Бяха засадени множество декоративни розови храсти, поднови се живият плет пред централния вход на сградата, засадени бяха декоративни дръвчета. Оживяха и цветните лехи пред училището. В дейностите се включиха ученици от 1 до 12 клас, а новата зелена и цветна визия на входа и зелените площи са радост не само за вапцаровци, а и за всички граждани.

 

 

 

Log In
Search
Calendar
«  Юли 2024  »
SnMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Copyright elmiranik © 2024